1r Punt de Trobada de la CUP-Sitges

PUNT DE TROBADA 13-07-2011

 

Primer de tot agrair la vostra assistència a aquesta roda de premsa, una roda de premsa que a partir d'avui es convertirà en un PUNT DE TROBADA que farem cada dimecres de la setmana posterior al ple, per a tot aquell sitgetans que desitgin apropar-se. Un punt de trobada on donarem contes sobre l'actuació de la CUP en l'últim ple , explicarem els eixos de treball, acceptarem tot tipus de preguntes, crítiques, propostes i demandes. Seran uns punts de trobada que anirem fent en els diferents barris un cop al mes i que han de servir per a que la població comenci a participar d'alguna manera en aquest projecte d'Unitat Popular i per tal de apropar una mica la política a la societat, fer-la partí cep d'aquesta i incentivar el sa debat polític.

 

En el passat ple de l'Ajuntament de Sitges del passat dia 4 de juliol la CUP va voler deixar palesa la seva posició respecte el nou govern, és per això que varem decidir oposar-nos als nomenaments dels consells municipals on era present el PP ja que des de la CUP veiem amb gran preocupació el pacte CiU-PP, tant pel que respecte a les retallades socials com als drets nacionals i ha estat la nostra forma de mostrar el nostre rebuig al pacte de dretes a la nostra vila.

No ens caldrà esperar a veure quin serà l'actitud del PP respecte a aquestes qüestions ja que les últimes actuacions ja ens donen força idees de quina serà amb la constant denúncia de la immersió lingüística, el més que segur suport d'aquest a uns pressupostos de la Generalitat basats en les retallades socials i en una política força laxe amb els més rics que són sobre els que hauria de recaure majoritàriament l'esforç per sortir de la crisi. Varen ser les polítiques neoliberals les que ens van fer entrar en aquesta crisi i no poden ser aquestes les que ens treguin, això és com voler apagar un foc de terra amb querosè, i això si que és un perillosa demagògia.

 

Així mateix ens hem oposat a les retribucions del govern tot i la reducció realitzada la qual valorem positivament, però encara dista força d'allò desitjable. Cal tenir en consideració que en un moment on les classes populars estan pagant durament la crisi, amb uns índex d'atur insostenibles, desnonaments, etcètera, no es pot entendre com els servidors públics no fan esforços reals per sortir d'aquesta crisi i donen exemple amb les seves pròpies retribucions les quals s'allunyen massa del que són els sous mitjans al nostre país i ja no diguem del sou mínim interprofessional que els seus partits fixen des del parlament i que amb dures penes superar els 600 euros per 8 hores de feina.

 

També varem votar contra el nomenament dels càrrecs de confiança anomenats per l'actual govern, ja que des de la CUP no considerem justificada l'existència d'aquest tipus de nomenaments a dit, creiem que tota la gent que treballi en el consistori ho ha de fer pel seus mèrits els quals haurien de ser sotmesos a oposició lliure, no guiada. A més fem la mateixa reflexió que he explicat anteriorment al respecte dels sous.

A nivell de carrer des de la CUP encetem una campanya de denúncia de les retallades socials, unes retallades encetades pel govern del PSOE a nivell de l'Estat Espanyol i continuades amb força per l'actual govern de la Generalitat de CiU. Unes retallades que tenen com a tàctica fer pagar els efectes de la crisi a les capes populars, deixant fora a les capes més adinerades, i que té com a finalitat el desmantellament de l'estat del benestar amb una progressiva privatització dels serveis públics o buidant-los per tal que la població que s'ho pugui permetre corri cap a les empreses privades de serveis.

 

Aquesta campanya la encetem amb la presentació de cartells contra el tancament de l'assistència continuada al cap de la nostra vila i amb la denúncia d'aquest fet mitjançant escrits ja publicats en diferents mitjans de comunicació, un aspecte que ara ens explicarà amb més detalls la companya Maritza Campbell que, a més, és doctora d'assistència primària.

 

 

Retallades en Sanitat!

 

El dilluns 11 de juny l'ambulatori de Sitges va tancar les seves portes a les 9 del vespre. Jo passejava a la meva gossa i em vaig trobar amb una amic i vam petar la xerrada. Tot sembla normal per una vesprada d'estiu però, de sobte, un home jove es va apropar i ens va preguntar si aquell edifici era l'ambulatori. Veient que estava amoïnat li vam haver de dir que a aquelles hores, un quart d'onze, l'ambulatori ja estava tancat. De seguida va preguntar com anar al hospital de Sant Pere de Ribes i, com que tenia cotxe, li vam indicar com arribar-hi.

Quan l'home va marxar corrents cap a Sant Camil, vam reflexionar sobre les persones que potser no tenen cotxe: la gent gran que poder esperaran fins que es faci de dia per acudir al seu metge de capçalera, posant decisions mèdiques en mans del destí; els turistes que fins ara podien ser atesos al CAP, facturant la visita.... No vaig poder més que sentir-me trista per que la qualitat assistencial que hem trigat molts anys en aconseguir ha sofert una retallada salvatge del govern de la Generalitat de Catalunya.

Què vol dir això?

Això vol dir que a partir de les 9 del vespre totes les urgències seran ateses a Sant Camil o a Sant Antoni Abat, cosa que implica una major saturació de les urgències hospitalàries, que no s'han vist reforçades amb més professionals. La situació encara por ser pitjor si finalment es confirma la prevista regulació de llocs de treball que contempla acomiadar personal sanitari per poder eixugar el dèficit econòmic que pateix aquesta societat capitalista.

Això vol dir que totes les atencions domiciliàries que es produeixin a partir de les 9 del vespre, exceptuant les de Vilanova, és a dir, aquelles que afectin des de Les Botigues de Sitges fins a Cunit hauran de ser ateses per un sol equip format per un/a metge/ssa i un/a infermer/a amb un mòbil i un cotxe.

Si tot això s'ha de sumar als fets de que:

- dues places d'urgències del CAP de Sitges han sigut amortitzades i no s'han reconvertit en places per a l'ambulatori, si no per l'ACUT Territorial que us he explicat abans;

- al Garraf porten més d'un any sense regularitzar, es a dir suplir correctament la plaça d'un professional de baixa i pot ser que s'acabi tancant el consultori, amb l'excusa de poc rendiment;

- que ja no es contracta el servei de metge/infermera per als ciutadans coneguts com a desplaçats, persones que dupliquen o tripliquen les necessitats sanitàries publiques d'una ciutat tan turística com Sitges...

Quan el Conseller de Sanitat firma les retallades socials ho fa com acord de gestió amb objectius econòmics. Acord que no compta amb l'opinió dels ciutadans ni dels professionals sanitaris, oblidant que tot el sistema es fonamenta amb la relació metge-pacient i donant per fet que tots els càrrecs mitjans i superiors, que absorbeixen una part molt important del capital en sous i hores extres, son prescindibles. Qui pot parlar ara d'una Conselleria de Salut que col·labora amb la ciutadania en la detecció dels problemes sanitaris del país, capaç d'arribar a acords que mantinguin el dret a una sanitat de qualitat per la població?

Nosaltres ho diem. La CUP de Sitges segueix ferma en el seu rebutj taxatiu a totes les retallades socials, en aquest cas de la sanitat, i proposem que les solucions als problemes estructurals del capitalisme no vinguin de fer més palesa les injustícies socials que ja tenim sinó que es respectin els drets bàsics del poble: sanitat, educació, treball, habitatge i cultura.

 

 

Amb tot, això donem per conclosa la nostre presentació i restem disposats a donar resposta a les vostres preguntes.