El Govern s’apropia la demanda de la CUP i el proper pressupost tindrà caràcter participatiu
Pressupost participatiu 2015
El Ple aprova que per primer cop que Sitges tingui un pressupost participatiu pel 2015.
Tanmateix, aquest bon titular que suposa la creació d’una comissió encarregada de redactar les bases d’un pressupost participatiu pel 2015, amaga l’autoritària forma de fer del Govern de dretes de Sitges.
El Govern enlloc de pensar en el bé comú s’ha apropiat del treball fet per l'oposició. En comptes de donar suport a la moció que des de la CUP vam presentar en el mateix Ple, tal i com havíem fet en anteriors ocasions malgrat el rebuig que sempre trobàvem per la seva part, aquest cop el Govern n'ha copiat el contingut dels acords, n'ha modificat lleugerament un i ha presentat un dictamen d'urgència únicament perquè no poden (volen) reconèixer el treball de la CUP des de l'oposició i no podien (volien) votar a favor la moció.
Finalment des de la CUP vam haver de retirar la moció original. Sitges tindrà pressupost participatiu el 2015 gràcies a la pressió feta des de la CUP per molt que el Govern vulgui capitalitzar-ne el possible èxit i convertir-lo en una maniobra electoral de cara al darrer pressupost de la legislatura.
Protocol d’actuació davant els desnonaments
El Ple va aprovar la creació d’un protocol d’actuació que assumirà l’Ajuntament per fer front als desnonaments amb el qual garanteix que cap família es quedi al carrer durant un període màxim de 6 mesos.
Des de la CUP per una banda trobem positiu que a partir d’ara l’Ajuntament actuï davant tots els casos de desnonaments que es duguin a terme a Sitges, degut a que tindrà línia directa amb el Partit Judicial i un cop es comuniqui cada sentència de desnonament s’activaran els mecanismes dels que consta el protocol.
Per altra banda entenem que aquest Protocol estarà sempre coix sinó va acompanyat de polítiques ambicioses d’habitatge a Sitges. Polítiques d’habitatge públic, ara per ara totalment inexistent, sancions per aconseguir la posada al mercat de lloguer dels centenars de pisos buits que hi ha a la vila o l’impuls a l’Oficina Local d’Habitatge.
Comunicació controlada democràticament
El Ple també va aprovar, gràcies als 11 vots favorables de tota l’oposició, per davant dels 10 vots contraris del Govern, la creació d’una comissió encarregada de debatre les línies d’actuació de la comunicació de l’Ajuntament.
La comissió té com a objectiu, ser un encontre de debat plural i democràtic per tal de que tots els presents al Ple Municipal puguin garantir que les línies directrius de la política de comunicació de l’Ajuntament siguin també plurals.
La comissió serà dons un pas més en favor de la transparència i una eina més per enfortir la bona feina feta pels treballadors de l’Ajuntament.
Rebuig a la pujada del transport públic
El Ple va aprovar una moció de la CUP de rebuig a l’abusiva pujada de preus del transport públic provinent de l’ATM. Els preus han pujat entorn el 5% en les T-10 de 2 i 3 zones, bitllets més usats pels usuaris de Garraf i Sitges. Aquestes mateixes T-10 han pujat més d’un 50% des del 2006, arribant als: 20,3 € i 27,7 € respectivament.
La moció demanava la retirada immediata de la pujada i “la creació immediata de títols amb reduccions per a persones aturades i amb rendes baixes, per tal que el cost tingui en compte la capacitat econòmica i la distribució de la riquesa de les persones que utilitzen el transport públic”.
El resultat de la votació de la moció va ser clarificant: 13 vots a favor (PSC, PP, NH i CUP), 2 abstencions (SGI) i els 6 vots en contra de CiU.
Aprofitem aquestes línies per convocar a tothom a la concentració convocada conjuntament amb Arran Sitges pel proper divendres 31 de gener a les 20h. a la plaça de l'estació per mostrar el rebuig de una gran part de la població a aquestes pujades abusives i injustificades.
Sancions a pisos buits propietat d’entitats bancàries
Aquesta moció presentada pel PSC va ser aprovada per 10 vots a favor (PSC, SGI i CUP) i 11 abstencions (CiU, PP i NH). La moció contempla aplicar les sancions als pisos buits en mans de bancs i caixes que contempla la Llei d’Habitatge.