La campanya #novullpagar, l’oficialitat de les seleccions catalanes, i la condemna a la repressió als Països Catalans seran les mocions de la CUP al Ple de Juny.
La CUP portarà al Ple municipal del 25 de juny tres mocions: demanarà a l’Ajuntament que doni suport institucional a la campanya d'insubmissió als peatges #novullpagar i a l’oficialitat de les seleccions catalanes i també que es posicioni en contra de la recent onada de repressió policial cap als moviments socials que s’està vivint als Països Catalans.La CUP portarà al Ple municipal del 25 de juny tres mocions: demanarà a l’Ajuntament que doni suport institucional a la campanya d'insubmissió als peatges #novullpagar i a l’oficialitat de les seleccions catalanes i també que es posicioni en contra de la recent onada de repressió policial cap als moviments socials que s’està vivint als Països Catalans.
Moció en suport a la campanya #novullpagar. Aquesta moció presentada per la CUP i que ha estat treballada conjuntament amb ERC i SI, busca que l’Ajuntament de Sitges es posicioni en favor d’aquells sitgetans i sitgetanes que estan participant en la campanya d’insubmissió als peatges. Des de la CUP defensem un model de mobilitat que prioritzi el transport públic però, alhora, no escanyi a les classes populars que necessiten el transport privat en benefici de les oligarquies econòmiques i polítiques.
La campanya #novullpagar està posant al centre del debat polític el model d’infraestructures i de mobilitat del país, el qual em observat com en els darrers anys s’ha estat apostant per la construcció d’un model basat en el foment del negoci privat i no en el benefici públic i col lectiu. La màxima beneficiaria d’aquestes polítiques ha estat sens dubte La Caixa a través d’un dels seus tentacles com és Abertis. Tanmateix mai s’hagués arribat a l’extrema situació actual sense la complicitat i els favors fets des de les institucions públiques en general i des de CiU en particular.
Entre els acords de la moció que la CUP defensarà al Ple estan que l’Ajuntament de Sitges demani a la Generalitat que posi fi a les sancions il·legals que estan rebent els ciutadans i que tenen com a única finalitat instaurar la por entre els participants de la campanya. També que l’Ajuntament proporcioni assessorament jurídic a aquells que ja hagin rebut els requeriments per pagar les multes i que pressioni perquè la Generalitat desmantelli els peatges que ja han estat amortitzats.
Moció per l’oficialitat de les seleccions catalanes. Degut al dret que tenen els esportistes catalans de poder competir sota els nostres colors i també tenint en compte l’actual situació que es viu a la societat catalana a on hi ha una àmplia majoria que espera que es compleixi aquest objectiu de manera oficial, des de la CUP presentem aquesta moció perquè l’Ajuntament de Sitges es posicioni a favor de l’oficialitat de les seleccions catalanes i els hi doni tot el suport institucional.
Actualment les seleccions catalanes són oficials en una vintena d’esports, tanmateix, en els esports majoritaris sempre que una federació catalana ha intentant aconseguir l'ingrés a una federació internacional per poder competir de manera oficial s’ha trobat amb el boicot, les pressions i el joc brut de l’Estat Espanyol per impedir-ho.
Moció contra la repressió política als Països Catalans. En els últims mesos als Països Catalans s’està vivint una onada de detencions i sancions realitzades sota múltiples excuses però que tenen únicament la voluntat de pressionar els moviments socials i d’instaurar la por entre ells perquè deixin de dur a terme mobilitzacions al carrer.
Entre aquestes accions repressives hi trobem les dutes a terme després de la vaga general del passat 29 de març, on els Mossos d’Esquadra han detingut un total de 100 persones. Quatre vaguistes van estar unes setmanes en presó preventiva fins que l’Audiència Provincial va desautoritzar el jutge i va decretar-ne la llibertat amb càrrecs. Posteriorment el passat dimecres 30 de maig, dos vaguistes van ser empresonats de nou de forma preventiva, un d’ells, l’Andreu, encara és en presó preventiva.
El despropòsit arriba a extrems delirants quan parlem del cas de Laura Gómez, secretaria d’organització de la CGT, que va estar empresonada durant setmanes. Se li imputen els delictes de desordres públics, incendi i coaccions. Li demanen 36 anys de presó, sobretot per a una acció consistent en cremar una capsa amb bitllets de mentida.
La repressió no s’ha estancat a les fronteres del Principat i s’ha estès arreu dels Països Catalans, exemple d’això són les 250 persones que van rebre una multa, que en alguns casos arriba als 6.000 €, per haver participat en les mobilitzacions de la Primavera Valenciana. També recordem el cas dels 4 independentistes mallorquins que van ser detinguts per la Guardia Civil en una protesta pacífica en motiu de la visita del president Jose Antonio Bauzá a la localitat de Bunyola. Els detinguts van denunciar amenaces, vexacions i agressions per part del cos militar.
Aquests casos són tant sols alguns exemples de la deriva repressiva que estan duent a terme els Governs de CiU i PP de les Generalitats i de l’Estat. Per això creiem que des dels municipis s’ha de fer front a aquesta situació i proposem que l’Ajuntament de Sitges es posicioni al costats dels ciutadans afectats per aquesta onada repressiva.