Tuf des d'Aiguadolç passant per l'Ajuntament
Fa uns dies que saltava a la premsa el cas “Hotel del Port”, un episodi d'anys de durada que implica l'empresa de la gestora de l'hotel Sitges Port Ressort i les diferents empreses pantalla aparegudes, diferents governs municipals lligats a CiU i el germà de l'actual Conseller d'Empresa i Ocupació Felip Puig i entremig el Port d'Aiguadolç a qui se li deuen gairebé 1,5 milions d'euros des de l'hotel.
Quan el periodista Cristian Segura publicava a El País el seu primer reportatge sobre el cas de l'Hotel del Port saltaven totes les alarmes polítiques al poble. El cas ja era conegut al poble gràcies a publicacions fetes a l'Eco, però la transcendència política que li donava Segura va fer que des de la CUP-Sitges ens decidíssim a actuar.
Per posar-nos en antecedents i fent un repàs breu a les principals polèmiques del cas, al Port d'Aiguadolç ens trobem amb un hotel que des de 2001 està obert al públic ubicat en uns terrenys qualificats d'ús esportiu amb dret a pernoctació de mariners, un hotel construït amb llicència d'obra atorgada pel govern local del moment (CiU) i que vulnerava la legislació urbanística portuària. D'aquesta il·legalitat constructiva en sorgeix el recent enderrocament després d'una sentència favorable als interessos de la denúncia interposada per veïns i gestors del Port.
Primer tuf que arriba des d'Aiguadolç.
L'enderroc va ser atorgat per concurs restringit (el govern local escull tres empreses i tria la que fa l'oferta econòmicament més baixa) a l'empresa Cubiblok. Fins aquí “cap problema” si no fos perquè l'empresa és propietat d'un soci del propietari de l'hotel i que ara regenta la mateixa propietat de l'hotel a través d'una empresa pantalla. Segons els registres mercantils Cubiblok i Lannion Trade, actual empresa gestora de l'hotel, tenen com administrador únic l'empresari Miguel Miñarro Plana. A més, Cubiblok té mesos de vida i no ha treballat mai a Sitges.
Segon tuf.
Si a tot això hi afegim que l'actual govern local (de CiU novament) va deixar morir un expedient sancionador iniciat a l'anterior legislatura que implicava una quantiosa multa econòmica i un més que possible tancament de l'hotel, el tuf ja es fa insuportable. Cal dir que aquest expedient estava redactat amb moltes garanties jurídiques d'èxit i que, per tant, no hi havia motiu per deixar-lo expirar per l'actual govern.
Tercer tuf.
Afegint a tota aquesta catipén que el propietari de l'hotel és soci del germà del conseller Felip Puig i que totes les possibles (i les provades) irregularitats a nivell local s'han fet des de governs liderats per CiU, l'olor a merda es fa políticament insuportable.
Un últim capítol no confirmat el tenim després del dictamen aprovat pel govern local al Ple d'abril de 2012 que retornava a la Conselleria d'Interior la competència d'inspecció i sanció d'activitats obertes al públic. Pel que hem pogut saber, és possible que la responsabilitat d'inspeccionar i sancionar el Port Sitges Ressort recaigués en mans de Felip Puig, en aquells moments Conseller d'Interior i germà del soci del propietari de l'hotel. Una coincidència molt lletja estant provat que els negocis entre els dos empresaris han sigut il·legals en diferents casos.
A l'últim Ple municipal des de la CUP vam preguntar el govern sobre aquestes qüestions i la resposta es va basar en escampar les culpes entre un i altres per, en definitiva, acabar sense respondre ni aclarir res de res.
Molta pudor arriba des del Port i el pas per l'Ajuntament n'augmenta el ferum.