Comunicat arran de la vulneració dels drets i les llibertats de premsa a Sitges de la CUP de Sitges i Sitges en Comú

acab

El passat 16 de setembre de 2017, es va celebrar a Sitges un debat sobre el referèndum de l’1 d’octubre, organitzat per diferents formacions polítiques sitgetanes. L’acte s’emmarcava en el legítim exercici de la llibertat d’expressió i participació política i tenia com a objectiu plantejar un debat a peu de carrer sobre el referèndum des d’una perspectiva d’esquerres.

Dins del clima d’assetjament a les llibertats més fonamentals que patim a Catalunya, ja incipient en aquelles dates, durant la celebració de l’acte es va personar la Policia Local de Sitges, amb un desplegament completament desproporcionat pel tipus d’acte que s’estava celebrant, per tal d’identificar a les persones organitzadores del debat.

Amb unes maneres més que qüestionables, un policia local de Sitges va agafar el mòbil del periodista Aleix Ramírez, que es trobava cobrint l’acte en qualitat de periodista i fent ús del seu dret a la informació i dels seus deures professionals.

L’Ajuntament de Sitges va anunciar l’obertura d’un expedient informatiu al policia local involucrat en els fets. La sorpresa és que, set mesos després, és al periodista al qui sancionen d’acord a un informe emès des de Sitges amb una informació que, presumiblement, no es correspon amb la realitat.

Com a organitzadors de l’acte en què van ocórrer aquests fets, les organitzacions sotasignades volem expressar: 

  • El nostre desacord davant la desproporcionada actuació de la Policia Local de Sitges, i especialment davant les maneres de l’agent implicat.
  • El nostre suport al periodista multat i al mitjà de comunicació en què treballa, constituint si és precís una caixa de resistència per cobrir les despeses derivades de la sanció.
  • La nostra exigència a l’Ajuntament de Sitges perquè esclareixi els fets i perquè es depurin les possibles responsabilitats derivades d’aquests lamentables fets.

 

Signat:

CUP de Sitges

Sitges en Comú