La CUP de Sitges abandona el Ple contra la repressió de l'Estat

Després de llegir un comunicat, els tres regidors de la CUP van abandonar el saló de plens

butaca

En iniciar el Ple municipal d'ahir dilluns, la CUP de Sitges vam llegir el següent comunicat i vam abandonar la sessió plenària denunciant l'ofensiva repressiva i antidemocràtica de l'Estat Espanyol, per la dignitat del nostre poble i la llibertat de les persones preses.

"La CUP de Sitges ens vam presentar a les eleccions del passat maig del 2015 per capgirar les polítiques de retallades i privatització de l'espai públic i assolir un poble més just, lliure i viu, on els sitgetans i sitgetanes puguin desenvolupar la seva vida amb plens drets: habitatge, salut, ús de l'espai públic, equipaments i participació política.

També ens hi vam presentar per construir des de Sitges la República catalana i, en aquest sentit, no podem viure aliens a la greu vulneració de drets i llibertats que estem patint per defensar un projecte polític emancipador, democràtic i pacífic.

L'estat espanyol es torna a mostrar com un estat autoritari i actua des de l'esperit de revenja i odi cap a persones que representen una societat mobilitzada en favor dels drets nacionals. Un cop més la demofòbia de l'estat empresona a qui des de les institucions treballa per garantir el lliure exercici del dret a l'autodeterminació i el respecte al mandat popular.

Cridem a la mobilització i a donar suport a aquelles accions de denúncia de la repressió judicial espanyola, i a no normalitzar aquesta situació d'excepció contra la democràcia i els drets de totes les persones.

Per això, no podem restar en aquest Ple amb normalitat mentre companys i companyes son perseguides, empresonades i obligades a exiliar-se.

Avui marxem d'aquesta sala per la dignitat de tot un poble i la llibertat dels i les preses polítiques."

 

Vídeo de la sortida dels regidores de la CUP del Ple per Nació Sitges: https://www.naciodigital.cat/sitges/noticia/2562/cup/abandona/ple/denunciar/repressio/vulneracio/drets/civils/politics/part/esta

"No podem restar en aquest Ple amb normalitat mentre companys i companyes son perseguides, empresonades i obligades a exiliar-se"