La CUP vota en contra de les Ordenances Fiscals del 2019

La candidatura alerta al govern que el Pacte d'Estabilitat "penja d'un fil"

ple
La CUP de Sitges vota en contra de la proposta d'Ordenances Fiscals (OOFF) que el govern local ha proposat pel proper any 2019 i que es va debatre al Ple Municipal Extraordinari celebrat ahir al vespre.
Segons la candidatura independentista, la proposta no ha estat en cap cas treballada de manera conjunta ni bilateralment entre CUP i govern ni a través de la comissió municipal que treballa per la implementació d'uns impostos, taxes i preus públics justos. A més, la qualifica d'una proposta pròpia de les polítiques de dretes clàssiques i que s'allunya del camí iniciat amb les OOFF pactades pel 2018 i que aportava més progressivitat, redistribució i justícia social.
En paraules del regidor Xavier Nin, "la baixada lineal del percentatge de l'IBI i la manera de portar a aprovació la proposta d'OOFF dista molt del treball conjunt esperat i acordat amb el Pacte d'Estabilitat". I afegeix que "tot i mostrar en públic i en privat múltiples vegades l'Interès de la CUP en treballar la fiscalitat a Sitges, el govern ha decidit tirar pel dret i escoltar les propostes d'altres partits. El Pacte d'Estabilitat penja d'un fil".
El Pacte d'Estabilitat signat entre el govern i la CUP es va signar ara fa un any i mig i a inicis d'aquest any va ser avaluat i ratificat en assemblea pels cupaires tot i que van posar l'accent en uns eixos que creien urgents, entre ells, la fiscalitat.

La proposta presentada s'allunya del camí iniciat amb les OOFF pactades pel 2018 que aportava més progressivitat, redistribució i justícia social